Vi heter Ylva og Tormod, og er søsken. Ylva er ti år, og Tormod er seks år. Vanligvis bor vi i Nittedal, men i 2011 og litt av 2012 bor vi i Santa Cruz, California, USA. Denne bloggen er for at venner i barnehagen og på skolen og andre steder skal kunne følge med på hva vi driver med.

Innleggene våre ligger også i bloggen til Mamma.

søndag 14. august 2011

"Prosjekt Marianne" i mål!

Hjemmeskole blir ofte prosjektbasert. I hele vår har vi holdt på med et etnisitetsprosjekt. Tormod har sitt prosjekt hvor han lager stadig flere figurer fra Harry Potter-bøkene etterhvert som han får tilgang på tomme doruller. Ylva pusler med sin powerpointpresentasjon om verdensrommet og sitter lange timer foran Stellarium og grubler, studerer og undres. Men tidvis så ferdigstilles prosjekter. Og vi kan med stolthet si at "Prosjekt Marianne" er i mål. Men hvem er nå Marianne, spør dere kanskje. Marianne's Ice Cream. Lokalprodusert iskrem, så lokal, faktisk, at den produseres rett nedi gata for oss. De selger de vanligste smakene i utvalgte butikker i byen, de har noen smaker på do'nutsjappa vår på hjørnet. Men selve Marianne's Ice Cream ligger på Ocean Street. Ei lita rød trebu med gult skilt.


Innvending tapetsert med dansende kuer.


Og vi har hatt som prosjekt å smake oss gjennom alle smakene de tilbyr. Nå høres jo det ganske overkommelig ut. Hvor mange har DiplomIs? HennigOlsen? 16 på en god dag? Marianne har 68. 70 hvis vi regner med eggnog-smaken vi ikke rakk å smake før den forsvant fra resteboksen i januar (den kommer tilbake til jul) og hvitløksisen som lages til Gilroy Garlic Festival (som vi heller ikke rakk innom, fordi fallskjermteorikurset varte i elleve timer i stedet for seks).

Vi begynte allerede i januar. 



Vi takker familie og venner for å ha bidratt til å gjøre dette mulig, særlig Margrethe fortjener hederlig omtale for å ha tatt seg av opptil flere peanøttsmørbaserte flavors (grøss).


Bestemødrene har selvfølgelig stilt opp.


Agnete insisterte til og med på to turer hit, og kastet seg entusiastisk ut i smaking av både ingefær, kardemomme, kokos og andre eksotiske smaker.


Tormod, som sjelden har utmerket seg som den mest eventyrlystne når det gjelder nye smaker, har utvist et imponerende pågangsmot, og kan melde om "pumpkin" (gresskar) som den nye favorittsmaken, med lavendel på en god tredjeplass.


17 mai ble markert her, med isspising sammen med nye venner.


Og selvfølgelig slutten på skoleåret, da tok vi med vår "consultant teacher" Joanne og dro og spiste is.


Og 13 august var i altså i mål, med god hjelp fra familien Baldwin.




Vi vil gjerne utnevne våre "ti på topp", i uprioritert rekkefølge. De øvrige følger under, også i uprioritert rekkefølge. Smaken er delt, og meningene har vært mange. Vi føler oss godt integrerte når Ylva hevder å like "root beer swirl".

Pumpkin
Oreo Cookie
Burgundy Cherry
Mexican Chocolate
Butter Brickle
Red Raspberry Cheesecake
Maple Nut
Oatmeal Raisin Cookie Dough
Orange sorbet
Strawberry sorbet

Bubblegum nektes en plass på "ti på topp" selv om Tormod protesterer vilt, den er knallblå og burde vært merket "toxic waste".

Buttered Pecan
Mandarin Chocolate
2 AM
Coconut Fudge
Heath Bar
Cuantalope
Coffee Almond Fudge
Heaven
Vanilla Bean
Chocolate chocolate chip
Chocolate chip
Ginger
Lavender
Chocolate Almond
Lemon Custard
Bittersweet chocolate
Fresh Banana
Alice B. Toklas Fudge Brownie
Strawberries and Cream
Banana Almond Fudge
Koffee Krunch
Mango
Mint Oreo
Root Beer Swirl
Mud Pie
Irish Coffee chocolate chip
Northern Oregon Blackberry
Strawberry Cheesecake
Caramel Fudge Crunch
Mint Chip
Cardamom Pistachio
Horchata
Licorice
Pineapple Coconut
Blueberry Cheesecake
Green Leaf Tea
Malt Ball Fudge
Macapuno baby coconut
10-20
Macedamia Nut
Cinnamon Caramel
German chocolate
Peanut Butter Cup
Maple Nut
Cafe
Mocha Chip
Black Walnut
Kalhua Krunch
Pistachio Nut
Rocky Road
Pralines and Cream
Peppermint Stick
Cookie Dough
50-50
Watermelon sorbet
Rainbow sorbet
Pink Lemonade sorbet
Raspberry sorbet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar